In baza Hotararii de Guvern nr. 878 din 28 iulie 2005 privind accesul publicului la informatia de mediu, SC HEINEKEN Romania SA pune la dispoziţia publicului urmatoarele informatii privind mediul referitoare la fabrica sa din Ungheni judetul Mures:

HEINEKEN Romania se angajeaza sa asigure un mediu de lucru curat, sigur si sanatos pentru angajatii, vizitatorii, contractorii si clientii nostri precum si pentru comunitatile in care traim si muncim.

HEINEKEN Romania a obtinut prima certificare pentru standardul  ISO 14001 in anul 2013, certificare mentinuta pana in prezent.

Pentru anul 2017 rezultatele privind  politicile HEINEKEN Romania cu privire la protectia mediului demonstreaza faptul ca emisiile in aer, apa, sol precum si consumurile specifice de utilitati/hl de bere se incadreaza in standardele nationale de referinta si in valorile BAT specifice pentru activitatea noastra.

 

Pentru emisiile in apa, valorile pentru toți indicatorii masurați: PH, materii in suspensie, substanțe extractibile cu solvenți organici, fosfor, amoniu, consum biochimic de oxigen, detergenți anionici se incadreaza in valorile maxim admise.

Pentru emisiile in aer, valorile pentru toți indicatorii masurați: pulberi, mirosuri, compuși organici (COT), CO2, pentru toate punctele de măsurare stabilite in autorizația integrată de mediu (coșuri de dispersie, guri de refulare) se incadreaza in valorile maxim admise.

De asemenea, valoarea emisiilor in aer de: pulberi, oxizi de carbon, oxizi de azot, oxizi de sulf, masurate la coșurile de evacuare ale centralelor termice, conform autorizației integrate de mediu, se incadreaza in valorile maxim admise.

Pentru emisiile in sol, valorile pentru toți indicatorii masurați: total hidrocarburi din petrol, cupru, nichel, plumb, zinc, cadmiu, pentru toate punctele de măsurare stabilite in autorizația integrată de mediu, se incadreaza in valorile maxim admise.

Consumul mediu de apa se incadreaza in valoarea BAT specifica pentru activitatea noastra.

Deşeurile au fost colectate separat si au fost predate agentilor economici specializaţi.