Dan Robinson a fost numit Presedinte al Asociatiei Berarii Romaniei

București, ianuarie 2020Membrii Asociației Berarii României l-au ales în funcția de Președinte pe Dan RobinsonManaging Director HEINEKEN România. Începând cu 1 ianuarie 2020Dan Robinson a preluat această poziție de la Lucian Ghinea, Director General Bergenbier SA, companie parte a grupului Molson Coors, care a reprezentat Asociația în aceeași calitate pe parcursul anilor 2018 și 2019.

„Suntem mândri că HEINEKEN România este unul dintre fondatorii Asociației Berarii României și este o onoare pentru mine să preiau rolul de Președinte al Asociației. Pe lângă contribuția semnificativă pe care sectorul berii îl are asupra economiei, ne bucurăm să fim prezenți în viața consumatorilor români. Aștept cu nerăbdare să colaborăm cu toți partenerii noștri pentru a consolida impactul pozitiv al berii în România”, a declarat Dan Robinson.

Dan Robinson este Managing Director HEINEKEN România din  octombrie 2018. El s-a alăturat Grupului HEINEKEN în 2005 și de atunci a ocupat mai multe funcții manageriale pe piețele din Marea Britanie și OlandaAnterior numirii din România, deținut poziția de Managing Director Europe Export and Global Duty Free la HEINEKEN Amsterdam.

Despre Asociația Berarii României

Asociația Berarii României reprezintă un veritabil simbol al sectorului berii de la noi din țară. În cei 15 ani de existență, Asociația Berarii României s-a impus atât la nivel local, cât şi internaţional, ca o voce comună a membrilor săi, reușind să transmită mediului de afaceri, consumatorilor și instituţiilor statului, valorile care îi guvernează deopotrivă.

Membrii săi actuali sunt importanți producători de bere din România: BERGENBIER SA, HEINEKEN România SA, UNITED ROMANIAN BREWERIES BEREPROD, URSUS BREWERIES și MARTENS, alături de microberăria CLINICA DE BERE. Împreună, cei șase producători furnizează 85% din cantitatea de bere consumată în România. Totodată, din Asociație fac parte și reprezentanți ai producătorilor de materii prime: SOUFFLET MALT ROMANIA și  ASOCIAȚIA PRODUCĂTORILOR DE HAMEI DIN ROMÂNIA.

Cele douăsprezece fabrici de bere, dintre care două microberării, aparținând membrilor Asociației sunt situate în Ploieşti, Constanța, Craiova, Miercurea Ciuc, Târgu-Mureş, Pantelimon, Timişoara, Buzău, Braşov și Galați, iar cele două microberării sunt situate în Cluj-Napoca și Timișoara.